Velikonoční regata 2018

Ahoj,

díky hecu kamaráda Michala jsem před pár lety začal dělat námořní yachting. Začalo to pozváním na týdenní pobyt na lodi v Řecku. Jízda na nakloněné jachtě, která řeže hladinu svojí ostrou přídí, vyjíždí vlny a boří se do údolí mezi nimi je úžasný zážitek. Kotvení v tichých zátokách, kde kromě vaší lodi není nikdo jiný, koupání se ve světélkující vodě, večerní povídání na palubě při vrzání lan a tichém šplouchání vody o loď – to jsou nádherné chvíle, které k jachtě patří.

Po krátkém čase jsem získal kapitánské oprávnění a spolu s Michalem jsme začali jezdit poměrně pravidelně na jachtařské dovolené, na které jsme průběžně brali další členy rodiny, kamarády a známé.

Dalším vývojem byla účast v některých regatách, aby jsme porovnali naše námořní schopnosti s ostatními. Nyní se již několik let pravidelně účastníme české (asi nejznámější a největší) Velikonoční regaty.

Letošní ročník jsem poprvé vynechal kvůli příliš velkému množství práce a starostí tady doma, takže jsem pouze sledoval průběh závodu na www.seesea.eu a www.velikonocniregata.cz

Gratuluji tímto statečnému týmu YC WildFrog k parádnímu výkonu, hlavně Michalovi za statečnost, vytrvalost a skvělou péči o svou posádku a loď.

Kluci, pro mě (tentokrát pouze jako diváka) jste byli nejlepší! Hurá a těším se na příští ročník, kdy už snad opět budu na palubě také.