Arlberg – Den 3 až 7

Lyžování! Skibus přímo z kempu jede do St.Anton, kde jsou dvě zastávky – Ost a West. Z každé se dá vyjet kabinkou do jiného střediska, ale mezi těmito středisky se nedá na volně přejíždět (každé je na jiné straně údolí), takže je dobré trochu taktizovat a vybrat si pro konkrétní den středisko podle nálady, počasí a lidí.

Ze St.Anton – Ost se jede nahoru na Gampen (1850 mnm). Odtud je pár sjezdovek z vrchu Kapall (2330) a dá se přejet na rozlehlou síť sjezdovek a lanovek o údolí dál na kopci Galzig (2185). Odtud se dá velkou „kyvadlovkou“ (kabina pro 40 lidí) vyjet i na Valluga (2811), asi nejvyšší dosažitelný bod v tomto areálu.

St.Anton – West je startovací místo pro menší středisko St.Anton. Zde je jedna centrální restaurace na horní stanici spojovací kabinky a odtud se dá jet na několik převážně modrých sjezdovek z vršku Rendlspitze (2816).

Nakonec jsme si nejvíce oblíbili středisko St.Anton – celkově zde bylo méně lidí a přišlo nám takové klidnější, oproti více komerčnímu Gampenu apod.

Lyžování jsme si opravdu užili dosyta – perfektního sněhu maximální nadílka (3.5m) a to počasí – za celý týden doslova ani mráček, sluníčko hřálo a opalovalo, no zkrátka velká nádhera!

[ratings]