Korsika 2018

Letošní expedice na Korsiku byla opět úspěšná. Jelikož jsme zde byli již potřetí, měli jsme možnost projet i místa, kde jsme předtím z časových důvodů nebyli a dá se říci, že Ostrov krásy již poměrně dobře známe.

Oproti předchozím návštěvám jsme měli trochu horší počasí, i pro místní až nezvykle časté přeháňky, ze začátku i celkem zimu. Na druhou stranu to alespoň byla příležitost více chodit na procházky a jezdit po okolí na kolech – přece jen se lépe šlape v příjemných 25 stupních, než ve 40-ti ve stínu ..

Pro případné návštěvy-chtivé čtenáře doporučuji kouknout na náš itinerář, vesměs jsou to prověřená, aktuální a dobrá místa, která stojí za návštěvu, vše se samozřejmě odvíjí od optimalizace pro cestování obytným autem. Doporučujeme i cestovního průvodce „Korsika“ z vydavatelství Lonely Planet, kde se dá načerpat více podrobnějších informací o jednotlivých lokalitách, včetně historických souvislostí, i nejrůznější detaily o místní fauně, flóře, kultuře a kulinářství.

Také při plánování trasy doporučujeme dbát na rozumné časové intervaly, rozvrhněte si na každý „check-point“ alespoň 2 dny, aby jste měli čas se porozhlédnout po okolí a místo trochu poznat.

Na následující mapě je vyznačena naše letošní trasa, kterou jsme fyzicky projeli, veškeré úseky jsou relativně normálně sjízdné obytným vozem :

Zde je mapa zajímavých bodů pro tento výlet:

Vybrané fotky z letošního výletu:

Pro podrobné informace o průběhu cesty koukněte sem.

Napsat komentář