Zajímavé citáty z diskuzí o Covid-19

2021-03-02: Co si ovšem počít, když v čele vlády stojí člověk vykazující sociopatické rysy? Sociopati jsou lidé, kteří trpí antisociální poruchou osobnosti, naprosto postrádají ohleduplnost k jiným osobám, netrpí studem ani výčitkami svědomí, typické je pro ně manipulativní chování. Ve vyhrocených situacích mohou být nebezpeční a problémem často bývá neschopnost s nimi jednat nebo se na čemkoli domluvit. Na místě je razantní řez a odstranění vlády v čele s Andrejem Babišem, která je ve vyhrocených situacích nebezpečná, manipuluje lidmi a netrpí studem ani svědomím. Zahrává si s ohněm, protože tady už nejde „jen“ o plošnou likvidaci malého podnikání a sérii protiústavních kroků, ale o hazard s lidskými životy.

2021-02-19: Očekávám tiskovou konferenci, kde Havlíček řekne, že by respirátory mohli rozdávat obchodníci svým zákazníkům až někdy otevřou, pak vystoupí Hamáček, bude se tvářit že za chvíli umře a bude prosit aby to všichni brali vážně, že to s náma myslí dobře, pak vystoupí Babiš a řekne že nechápe že nikde nejsou respirátory, že jestli je někde nemají, tak jim je osobně přiveze a nakonec vystoupí Blatný a řekne, že by lidi měli spíše dbát na zdravý rozum….

2021-02-05: Potřebujeme přežít jako společnost, a k tomu potřebujeme vzdělávání dětí. Je absolutní nesmysl postavit vzdělání dětí níže než umírání. Minimalizace počtu úmrtí je pro společnost devastační kritérium.