Den -1 : Cesta do Livorno

Večer jsme padli do postele již asi v 10h a krásně se prospali, únava z balení, příprav a první etapy byla veliká.

Ráno jsme vstali celkem brzy, z Gollingu jsme odjížděli těsně před osmou, při projíždění centra tohoto horského městečka jsme litovali, že jsme neměli čas trochu se zde porozhlédnout, protože z auta vypadalo historické jádro moc malebně. Tak snad příště …

Jeli jsme přes Villach po dálnici až do Livorna, cestou jsme tankovali (pozor, dálnice na severu Itálie prostě nemají po cestě žádné pumpy), navíc cena nafty aktuálně cca 1.5€/l. Dálniční poplatky nás vyšly na 38.5€.

Cesta celkem ubíhala, žádné zvláštní události nás nepotkaly. Do Livorna jsme dojeli v půl páté. Na parkovišti před přístavem, kde jsme předtím nocovali jsou nyní překreslené pruhy pouze pro malá auta a u vjezdu je dokonce cedulka Zákaz vjezdu pro karavany – no nic, přesunuli jsme se na STPL přímo v přístavu – pro držitele platného lodního lístku je možné přenocování. Vyvenčili jsme Natahu a šli se projít do přístavního městečka. Po návratu do auta jsem zjistil, že nám asi praskla trubka od odpadní nádrže, lehce to ukapává, budu se na to muset na Korsice v nějakém klidnějším kempu podívat.

Takže koukáme na telku a brzy opět do hajan, ráno brzy vstáváme, loď už na nás čeká.