Den 15 : Ajaccio & Le Sagone

Dnes jsme se šli hned ráno vykoupat s Natahu na „naši“ pláž. Na písku stály dva stany, ve kterých zrovna vstávaly čtyři mladé francouzky a po pas ve vodě se procházely dvě starší dámy zabrané do konverzace. Natahu se naučila skákat ve vodě na povel, byla to legrace. Voda už je od rána příjemná a čistá.

Po ranním osvěžení jsme opět sbalili a vyjeli směrem na Ajaccio, kemp přímo ve městě Des Mimosas. Pohodově jsme dorazili do Ajaccia, ale pak začalo klasické „peklo velkoměsta“, vjeli jsme do velké zácpy, takže pohyb po metrech, pak přišla odbočka ke kempu – úzká, strmá jednosměrka plná zaparkovaných aut – prostě nesmysl. Takže jsme pokračovali v hlavním směru, po půl hodině jsme začali být otrávení, velké auto do těchto malých uliček a velkého provozu, s nemožností zaparkovat a vydechnout alespoň na chvilku prostě nejde.

Vyjeli jsme z města a byli jsme rádi, dohodli jsme se, že Ajaccio vynecháme a přejedeme na další bod, tj. Le Sagone. Pěkné přístavní městečko, do kterého vyrazíme na prohlídku na kolech. Kemping, nebo spíše resort je asi kilometr nad městem směrem do vnitrozemí a je obrovský. Velký asi jako samotné Le Sagone, s vlastním supermarketem, olivovým hájem, pomerančovým a citrónovým sadem, bazény, sportovišti, restauracemi, fitness centry. Našli jsme si místo vzadu, máme krásnou „zahrádku“, kde nikdo není a Natahu má klid.

[ratings]