Sölden – den 3

Ráno, stejně jako pak celý den, byla obloha skoro bez mráčku, slunce tady v údolí sice moc nesvítí, ale přesto bylo pěkné počasí cítit ve vzduchu. Nachystali jsme se do lyžovacích úborů, šli na procházku s Natahu.

Vytáhl jsem z garáže naše zaprášené boty a lyže – naposledy byly na sněhu v březnu – přezuli jsme se (au, to je opět nezvyk), nasadili helmy a vyrazili na skibus. Bus byl narvaný k prasknutí, stáli jsme natisknutí na dveřích a museli na každé zastávce dávat pozor, aby jsme nebyli vytlačeni. Ale dojeli jsme do Soldenu, koupili denní skipasy (54Eur / osobu) a vystáli další menší frontu ke kabinkám lanovky. Celá námaha byla bohatě odměněna – nahoře 2670 m.n.m. (horní zastávka první lanovky) již svítilo krásně sluníčko, tak jsme neodolali a dali si na terásce kafíčko, apfelsaft a také nám Janička vzala Germknödel (viz. foto). Pak jsme vyjeli další, další a další lanovkou až do vzdálenějšího areálu za Gletscherem, kde již máme z loňska vyhlédnutou „nejlepší“ sjezdovku.

Lyžování skvělé – parádní sníh, sluníčko, celkem málo lidí a hlavně dobrá nálada celý den!

Odpoledne jsme se (opět přeplněným) skibusem dostali do Hubenu, zkratkou jsme se se již celkem utahaní doplazili do kempu. Večer sprcha, procházka se psem, pizza z recepce (ale nic moc) a brzy na kutě, nohy se začínaly probírat 🙂

[ratings]