Den 11 : Roccapina & Campsite Ras l’Bol

Dnes jsme po snídani sbalili a vyrazili na západní stranu ostrova. Prvním tipem byl kemping Kevano, vzdálenost asi 15km, cesta pohodová. Pozemek je v kopci a stání pro karavany je uspořádáno kaskádovitě. Uprostřed kempu je trochu starší umývárka. Na parkovišti před před kempem je malý obchůdek, kde se dá pořídit pečivo, základní potraviny a pár suvenýrů. Místo nás celkově nenadchlo, navíc jsme měli velmi dobrý čas, takže jsme se rozhodli popojet dále na sever, našli jsme nejbližší ACSI kempy a volba padla na Ras l’Bol, kde jsme ještě nebyli a dle mapy leží nad Proprianem kousek od velké pláže.

Cestou jsme projížděli kolem známé, ale těžko přístupné pláže Roccapina. Počasí bylo akorát na procházku, takže jsme zastavili u hlavní silnice na odpočívadle a vyrazili pěšky po prašné cestě plné výmolů dolů k této plážové superstar. Cesta byla delší, než jsme nahoře odhadovali, ale stála za námahu, místo je to opravdu nádherné, mělká pláž v jemným pískem, načervenalé skály okolo, na vrcholku jedné z nich strážní věž a uprostřed zelenomodré vody ukotvená jachta, úplná filmová scenérie.

Do kempu jsme dorazili celkem brzy odpoledne, našli pěkné místo vzadu a šli na procházku na pláž a na výborné palačinky ve vedlejší cukrárně.