Den 10 : Pláž Maora

V noci jsme zde měli takovou průtrž mračen, že nás to všechny vzbudilo, déšť bubnoval na střechu a vítr foukal opravdu silně. Ráno jsem nemohl pořádně otevřít dveře od auta, protože jsme měli zkroucenou markýzu před vchodem a plnou vody – samozřejmě jí stavíme tak, aby voda samospádem odtékala, ale zřejmě to byl v noci tak vydatný přísun, že prostě odtékat nestačila, markýza se tíhou vody prohnula a stal se z ní bazének ..

Takže vodu jsme vypustili, markýzu narovnali a další den mohl začít. Dnes jsme pověsili šňůru zakoupenou předchozí den v Bonifaciu na okolní stromy a pustili se do praní. Celkem dvě pračky, počasí je polojasné, celkem pofukuje, občas to vypadá i na déšť, ale protože chceme zítra vyrazit dále, musíme to dnes pověsit a usušit, abychom měli zase na pár dní klid.

Zatímco se pere, vyrážíme pěšky na výlet na blízkou pláž Maora. Cesta vede opět prudce dolů, je zde čilý provoz, příprava na sezonu v plném proudu – cestáři opravují výmoly, na pláži se staví rákosové slunečníky a již se zde i procházejí turisté. Hlavní podnik u pláže již zahájil provoz, takže cítíme vůni připravovaných jídel. Jdeme dále po pláži až na konec, kde jsme sami a můžeme Natahu házet kamínky do vody, ona za nimi neúnavně běhá, skáče a potápí se. V jeden okamžik se rozhodla přinést nám i malou bójku asi 20m od břehu, marně jsme na ní volali, doplavala až k ní, zjistila, že se nedá jen tak vzít, tak to otočila a plavala zpět, vylezla z vody dost utahaná. Dobrá zpráva je, že voda už je celkem teplá, pokud to půjde tímto tempem, příští týden už do ní vlezeme také.

Plánujeme další cíl zítřejší cesty, zřejmě se pomalu přesuneme na západní stranu ostrova a pojedeme postupně na sever, se zastávkami na místech, kde jsme ještě nebyli.