Černá Hora – den 10

Ráno nás vzbudil silný vítr, počasí bylo polojasné. Sešli jsme s Natahu dolů k pláži, malá, oblázková, seděl zde pouze mladý německý pár, který se smál našemu „pošukovi“, který byl opět ve svém živlu. Cestou nahoru jsme několikrát použili lavičky a vydýchání, ten stoupák je vážně šílený ..

Když jsme se porozhlédli a zjistili, že zde již nic dalšího kromě stále sílícího větru není, sbalili jsme se a vyrazili opět dále, tentokrát byl určen cíl na poloostrově Pelješac – nový kemp Lavanda.

Cesta nám ubíhala poklidným tempem, těsně před odbočkou na ostrov jsme dočepovali nádrž Jubíka a odpoutali se od hlavního tahu. Za první zatáčkou se před námi otevřel nový svět: vinice, víno a vinné hrozny. Po pár kilometrech jsme neodolali, zastavili u krajnice a šli si nasbírat zobání na cestu – jsou to krásně dozrálé hrozny červeného, no, nakrmili jsme se dosyta 🙂

Silnice se po chvíli přehoupla přes ostrov na druhou stranu a tam jsme projížděli vypálenými úseky – zajímavé je, že občas to vypadá jako uměle vypálené úseky, požáry „záhadně“ končily přesně na hranicích polí s vinnou révou.

Až na samém konci ostrova nám navigace konečně oznámila „dorazili jste do cíle“. Prošli jsme si zevrubně kemp ale již na první pohled se nám zde líbí – vše nové, perfektně udržované, funkční, čisté .. je zde systém oddělených teras s vyhrazenými stáními pro obytná auta, zhruba uprostřed luxusní umývárky zapuštěné do svahu. Dole je vlastní pláž s molem pro loďky a psí pláží vzadu, hned vedle kempu pole s výbornou vinnou révou 😉

Díky tomu, že je kemp nový (2017), zřejmě o něm ještě tolik lidí neví, protože je zde zaplněno odhadem 10% míst. Kousek od kempu je obchoďák, dole u pláže romantická terasa s restaurací.

Usídlili jsme se v horní části (dostupná wifi a dobrý satelitní příjem), šli vyprat prádlo – pračky jsou zde dvě a zadarmo (!), stejně jako sušička. Nakonec jsme si užili v plavkách odpoledního sluníčka, šli se vykoupat, večer si v restauraci dali výbornou pizzu a usínali s pocitem, že jsme konečně našli ideální místo pro delší pobyt.

[ratings]