Sölden – den 6

Oslavy Nového roku se nevyhnuly ani zapadlé vesničce v horách, takže od půlnoci do cca 1 a.m. to kolem nás bouchalo a třaskalo jako na Václaváku. Natahu to naštěstí snášela dobře, ale my jsme byli ráno trochu nevyspalí a unavení. Ale protože ráno bylo krásně slunečno a předpověď byla příznivá, sbalili jsme se a vyrazili na bus.

K našemu překvapení – mysleli jsme, že budeme ve skibusu skoro sami – jsme se do prvních dvou busů vůbec nedostali, až třetí nás odvezl do Soldenu. U kas byla velká fronta, na první lift fronta, na prvním stanovišti lidí neskutečně, na druhý lift fronta, na druhém stanovišti lidí snad ještě více.

Nakonec jsme projeli až do zadní části areálu za ski tunnel, i tam bylo lidí hodně, na jinak krásné a široké sjezdovce nahrnuté muldy, ale zalyžovali jsme si, horského sluníčka si také užili.

Při výstupu z jedné lanovky mi jeden „expert“ přišlápl lyži, nedalo se nic dělat, když mi vypla jedna lyže, jak jsem se snažil odplužit, nějak jsem se rychle zase poskládal a odjel ke sjezdovce, ale asi jsem si natáhl vazy v koleni. Ach jo, takže to máme i se zraněním (Janička má zase trochu naražený bok z jejích ranních „rozcvičkových“ rozjezdů) 🙂

Večer procházka a trochu úřadování na notebooku, přece jen je prvního, že ano.

[ratings]