Chorvatsko – Den 11

Jezero Königssee je nehlubší v Německu (200m), nejvýše položené (600 m.n.m.) a zkrátka jako z pohádky. Okolní strmé hory uzavírají přilehlou vesnici v útulném údolí. Vše je zde podřízené turistům – restaurace, terásky, obchody se suvenýry. Naštěstí jsme přijeli za deštivého počasí a ještě po hlavní sezoně, takže jsme zde byli téměř sami. Na břehu jezera je přímo v „centru“ vesnice přístav pro lodě, které převážejí turisty přes jezero na druhou stranu, kde je možné absolvovat krátkou procházku k blízkému jezeru Obersee s vodopádem.

Prošli jsme se za mírného poprchávání, udělali pár fotek a slíbili si, že se sem ještě někdy vypravíme, až zde bude lepší počasí a prozkoumáme celé místo trochu podrobně.

Celkem brzy jsme se poskládali do auta a vyrazili na poslední přesun – domů. Jelo se bez problémů, cestou jsme si dopřáli hodně předraženou snídani v LandZeit (řetězec u rakouských dálnic) u Mondsee.

Dočerpali naftu v Dolním Dvořišti, překodrcali Čechy a odpoledne kolem čtvrté dorazili domů, kde nás přišla přivítat naše umňoukaná kočka Béďa.

Dovolená byla skvělá, cesty dlouhé, posádka pohodová a už se těšíme na další výlety! 🙂