Chorvatsko – Den 10

Konec dovolené se blíží, dnes odjíždíme z Chorvatska. Výhoda tohoto tábořiště je, že se platí dopředu, hotově, takže se nemusíme nijak odhlašovat na recepci. Sbalili jsme vše celkem důkladně na dlouhý přesun, trochu vyčistili auto – Natahu začalo období línání, takže její chlupy jsou prostě všude, nastavili na navigaci cíl „Königssee“ a vyrazili.

Počasí bylo oblačné, občas přeháňky, cesta ubíhala pozvolna. Po průjezdu tunelem Sveti Rok – vede pod hřebenem Velebitu, jsme opustili přímořské klima a byli překvapeni, jak podzimní počasí je ve vnitrozemí. Trochu nepříjemné byly dlouhé fronty na hranicích Chorvatsko – Slovinsko, čekali jsme snad dvě hodiny a celník chtěl po kontrole pasů vidět i vnitřek vozu ..

Projeli jsme přes Villach do Alp a za tmy dorazili do městečka Königssee na břehu stejnojmenného jezera. Podle Park4Night jsme našli šikovné parkoviště pro obytňáky, schované za McDonaldem. Za 5Eur Tages Parking – jediný problém byl, že jsme ráno našli za stěračem pokutu 10Eur – asi je to na denní parkování, spát přes noc se nesmí. Auto vedle nás mělo pozdrav také, no nic, příště budeme muset vybrat asi jiné místo.

V podstatě hned po příjezdu jsme se uložili ke spánku, cesta sem byla dost únavná a dlouhá.