Den 23: St-Florent & Camping d’Olzo

Ráno nás probudil prudký liják už kolem 6. hodiny. Podle předpovědi bude pršet střídavě celý den nad celou Korsikou. Místo na přespání bylo jinak perfektní, večer všichni návštěvníci odjeli a byli jsme na celém výběžku úplně sami. Strávili jsme zde pohodový večer i noc, ale nechceme provokovat, takže hned ráno balíme a vyrážíme k St-Florent.

Cesta byla deštivá – ale nebyl to obyčejný déšť, byl to silný přívalový ‚torrential rain‘. Jejich kanalizace vůbec není stavěna na takové přísuny, voda vyvěrala všude – z kanálů, ze zahrad, z okolních svahů a sbíhala se na silnici, takže za malou chvíli to vypadalo, že brodíme řeku. Cestou jsme se zastavili na nákup a snídaňové croissanty a ještě dopoledne dojeli do cílového kempu La Pinede. Ale bohužel, po překonání rozbité cesty podél přítoku nás na recepci hned obrátili a z neznámých důvodů zavřeno. Sáhli jsme tedy po druhém kempu (hned přes hlavní silnici) Camping Kalliste – sice dobře organizovaný, ale hrozně natěsnaný – malý prostor a malé kóje pro jednotlivá auta. Zvolili jsme tedy třetí variantu, camping d’Olzo – za St-Florentem, celkem velká rovná plocha pod příkrovem vysokých stromů, pěkně upravený a dokonce berou ACSI karty.

St-Florent je takové korsické St.Tropez – přístav pro soukromé jachty, oblíbené letovisko filmových hvězd a modelek, ale jinak i pěkné historické městečko. Projedeme jej zítra prozkoumat na kolech, dnes to jen projdeme okolo s Natahu.

[ratings]