Černá Hora – den 5

Teplo – to je asi nejvýraznější změna, kterou si nyní užíváme všichni – definitivně jsme bundy, svetry a vesty zahrabali hloubš do šatníku a naopak nahoru přišly plavky, trička, sandále a kraťasy. Natahu šla ještě dál, začala shazovat teplou zimní srst a nechala si jen krátký porost, podle toho to teď u nás v autě poslední dva dny vypadá ..

Venku je od rána 25 stupňů, odpoledne 29, kvečeru 22. Ráno jsem byl vyzkoušet jejich sprchy – na první pohled to nevypadá, ale jsou čisté, udržované a teplá voda je bez omezení. Šli jsme se projít s Natahu na opuštěnou cestu nad kempem, kolem dozrávají fíky, granátová jablíčka a olivy. Došli jsme až na konec, obdivovali místní výhledy a pak sešli opět na pláž s nadějí, že by jsme si lehli na ručník s knížkou a Natahu by si samostatně hrála s míčkem ve vodě. Z této bláznivé myšlenky nás Natahu vyléčila za tři sekundy.

Každopádně jsem hrdinně jako jediný na pláži vlezl do vody až po pás a po chvilce udělal i ponor a asi 3 tempa – voda je sice průzračná, ale celkem studená, možná je to vlastnost této zátoky, uvidíme další dny, až popojedeme k otevřenému moři.

Po osvěžení jsme vrátili Natahu do auta a šli (konečně) sami nejdřív na oběd do místní nóbl restaurace (moc dobré a velké porce), pivko Nikiška celkem ok, takové standardní „europivo“ a pak se konečně vyvalili na pláži a užili si chvilku klidu.

Kvečeru ještě procházka se psem, Janička nám na Park4night našla další místo pod Kotorem, kde by jsme mohli být noc na parkovišti na divoko, tak se chystáme – voda, wc, úklid auta, ráno zase popojedeme.

[ratings]