Arlberg – Den 8

Vstali jsme v půl sedmé, akorát se rozednívalo a venku byl slušný mrazík (-6C), ale podle oblohy zde bude opět nádherně. My jsme si však již sluníčka a lyžování užili dosyta a dnes jedeme domů.

Vyvenčit Natahu, uvařit kafe a čaj, zajít na recepci pro poslední snídani a odhlásit se, posnídat a začít balit auto. Připravení k odjezdu jsme byli v osm hodin, poslední pozdravy ostatním cestovatelům, kteří se chystali na další den na sjezdovkách a odjíždíme z této parádní slunečné a veselé dovolené!

Výběr cesty jsem nechal plně na navigaci – nechal jsem jí připojenou k Internetu, umí si cestu vybrat nově i podle dopravní situace a počasí, vybrala nám cestu přes Mnichov a Plzeň, což nakonec byla dobrá volba, je všední den, takže kolem Mnichova nebyla moc velká Stau a sunuli jsme se naší rychlostí bez omezení.

Jelo se pohodlně, Jubík je motorově nyní ve skvělé kondici, před Mnichovem jsme na odpočívadle mohli konečně vypustit špinavou vodu (bohužel nám den předtím zamrzla vypouštěcí trubka a vychytávka na rozmražování (topná fólie na 12V) jaksi přestala fungovat) a začalo fungovat dofukování zadní nápravy (taky zamrzlé), takže Jubík vystřelil z parkoviště jako střela 🙂

Po přejezdu do Čech jsme již měli rozsvícenou „hladovou kontrolku“, ale statečně jsme odolali nabídkám dálničních pump (nafta cca 35Kč/l) a před Plzní sjeli asi 3km do Blatnice, kde je ONO a nabrali plnou (29,5Kč/l).

V Praze jsme se zastavili v Ikee na Čerňáku na jídlo a pak už za soumraku dojezd domů. Natahu zase při příjezdu panáčkovala a vyváděla jako blázen 🙂

Doma nás hezky přivítala paní domácí a zbytek večera se od nás nehla, Janička stihla dokonce „svojí“ Ulici, já šel s Natahu na naší večerní procházku a tak nějak jsme začali vybalovat a pomalu se přepínat na domácí režim.

Opět díky skvělé posádce, na tyto hory budeme dlouho vzpomínat, bylo to naprosto prvotřídní po všech stránkách!

[ratings]