Chorvatsko – Den 8

Spalo se nám skvěle. Díky trochu chladnějšímu počasí, občasnému bubnování deště na střechu auta, jsme se dobře vyspali a vstávali s dobrou náladou. Po ranní hygieně jsme šli na procházku s Natahu, cestou jsme potkali Blechyho – Retrívra z blízké usedlosti, který se s Natahu skamarádil, našli jsme zralý fíkovník, takže jsme měli dobrou a čerstvou snídani.

Před devátou jsme vyrazili na kolech po vedlejší cestě ke vstupu do národního parku, abychom zhodnotili situaci, koupili balenou vodu a prozkoumali místo kousek od vstupu, kde se dá podle Park4Night také parkovat. Mise byla úspěšná, ke vstupu jsme dojeli asi za 15 minut, cestou jsme viděli starou opuštěnou elektrárnu, dojeli k branám do NP – již se začínali sjíždět autobusy a auta, našli supermarket, takže jsme pořídili vody (opět Janička statečně celé balení odvezla na základnu) a i místo z Park4Night – super – žádný vítr, pěkné slunečné místo, čerstvá voda, čisté WC, pár aut a cena za noc? 12E 🙂

Vrátili jsme se do Campu Marina, sbalili se, odhlásili a přejeli na toto místo, hlavně kvůli lepším „životním podmínkám“, ale také protože ráno chceme hned a co nejdříve pěšky s Natahu vyrazit do NP, aby jsme „předehnali“ zájezdové autobusy a užili si Krku v menším počtu lidí.

Odpoledne jsme se slunili a četli knihy, večer koukli na TV a šli celkem brzy spát.